TR EN

Eczacıbaşı Spor Kulübü'nde büyük üzüntü!

20 Aralık 2014

Eczacıbaşı Spor Kulübü'nün 21 yıl antrenörlüğünü yapmış, okul bahçesinden Olimpiyat'a giden yolda her voleybolcuda emeği olan, Türk Voleybolu'nun efsane ismi Cengiz Göllü’yü kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Ailesine, tüm yakınlarına, sevenlerine ve voleybol camiasına başsağlığı diliyoruz.

Eczacıbaşı Spor Kulübü'nde 1973’ten itibaren 21 sezon kadın ve erkek voleybol takımlarının teknik direktörlüğünü yapan, Türk voleybolunun efsane ismi Cengiz Göllü bugün vefat etti.

Türk voleybolunun efsane ismi Cengiz Göllü kimdir?

28 Mart 1938’de Ankara’da doğdu. Spora hentbolle başladı, sonra voleybola ilgi duydu. Sırasıyla Demirspor, Kale İstatistik, Muhafızgücü ve İstatistik takımlarında oynadı. 1966’da antrenörlüğe başladı. 1973’te Eczacıbaşı Voleybol Şubesi’nin teknik direktörlüğüne atandı. Hem kadın hem erkek voleybol takımlarının başında yer alan isim oldu.

 Eczacıbaşı’nda görev yaptığı yirmi bir sezon boyunca sayısız oyuncu yetiştirdi. Eczacıbaşı’na 29 Türkiye Şampiyonluğu, yüzü aşkın kupa kazandırdı. Uzun yıllar kadın voleybol milli takımını çalıştırdı ve uluslararası karşılaşmalarda büyük başarılar kazanmalarını sağladı. Eczacıbaşı’ndan ayrıldıktan sonra antrenörlüğe devam etti. 1993-2006 yılları arasında sırasıyla; Galatasaray, Karşıyaka, Sökespor ve Beşiktaş kadın voleybol takımlarında antrenörlük yaptı. 2007-2011 yılları arasında Milli Takımlar Genel Koordinatörü olarak görev aldı.

TVF tarafından Bursa’da “Cengiz Göllü” Voleybol Salonu yaptırıldı ve salon 15 Haziran 2013’te açıldı. Cengiz Göllü evli ve iki kızı var. Kızlarından biri Türk voleybolunun yakından tanıdığı Arzu Göllü’dür.

Haberi Paylaş

Son Haberler

Hoş geldin Kathryn Plummer!

10 Mayıs 2024

Eczacıbaşı Dynavit, 2024-2025 Sezonu kadrosuna son İtalya Ligi ve CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu Amerikalı smaçör Kathryn Plummer’ı kattı.

'BALADIN' belgeseli yayında

10 Mayıs 2024

Altyapımızdan yetiştirdiğimiz ve 2015 - 2016 Sezonunda A takıma yükselen milli sporcumuz Hande Baladın'ın, kariyerini merkeze alan “Baladın” belgeselini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Eczacıbaşı Spor Kulübü Ürünleri Tümünü Gör

Dynavit