TR EN

Eczacıbaşı VitrA’nın yeni rakibi Agel Prostejov

29 Ocak 2015

Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçlarını lider bitiren Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı’nın Playoff 12’deki rakibi Agel Prostejov (Çek Cumhuriyeti) oldu. Eczacıbaşı VitrA, ilk maçını (-/+ 1 gün) 11 Şubat'ta deplasmanda, ikinci maçını (-/+1 gün) 18 Şubat'ta, Burhan Felek Voleybol Salonu’nda yapacak. Bu turu geçmesi halinde playoff 6’daki rakibi RC Cannes (Fransa)-Volero Zürich (İsviçre) eşleşmesinin galibi olacak.  

A Grubu birincisi Chemik Police (Polonya), bu sene dörtlü final organizasyonuna ev sahipliği yapacak ve doğrudan dörtlü finale katılacak.  

Lüksemburg’da çekilen kurada diğer Türk takımlarından Fenerbahçe Grundig’in rakibi C Grubu üçüncüsü Dresdner SC (Almanya), Vakıfbank’ın rakibi ise geçen senenin şampiyonu ve bu sene A Grubu’nun ikincisi olan Dinamo Kazan oldu. Playoff 12 etabı maçları (-/+ 1 gün) 11 ve 18 Şubat tarihlerinde yapılacak. Her iki maç sonunda kazanan takımlar, Playoff 6 etabına yükselecek. Playoff 6 etabı maçları (-/+ 1 gün) 4 Mart ve 11 Mart tarihlerinde oynanacak ve kazanan üç takım ev sahibi Chemik Police ile birlikte 4-5 Nisan tarihlerinde Polonya’da yapılacak dörtlü finalde, şampiyonluk için mücadele edecek.  

Türkiye’nin önemli başarısı

Şampiyonlar Ligi’nde; Eczacıbaşı VitrA (D), Fenerbahçe (B) ve Vakıfbank (E) takımlarıyla, grup birincisi olarak tur atlayan tek ülke olan Türkiye önemli bir başarıya da imza attı.

Türkiye’den sonra Playoff 12 etabında en fazla takımı olan diğer iki ülke; ikişer takımlar Rusya ve İtalya oldu.  

Statü gereği grup birincileri birbirleriyle eşleştirilmediğinden Eczacıbaşı VitrA, Vakıfbank ve Fenerbahçe, Playoff 12 etabında birbirlerine rakip olmadı. Playoff 12 etabında kazananlar Türk takımları olursa Türkiye, Playoff 6 etabına da üç takımla adını yazdırmış olacak.

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde tur atlayan Türk takımlarımız; Eczacıbaşı VitrA, Fenerbahçe Grundig, Vakıfbank ve erkek voleyboldaki temsilcimiz Halkbank’ı kutluyor, başarılar diliyoruz.  

PLAYOFF VE DÖRTLÜ FİNAL PROGRAMI

Playoff 12 etabı maç tarihleri ve eşleşmeler:

Birinci maç (-/+ 1 gün): 11 Şubat 2015 | İkinci maç (-/+ 1 gün): 18 Şubat 2015

Dinamo Kazan (Rusya)-Vakıfbank

Dresdner SC (Almanya)-Fenerbahçe Grundig

RC Cannes (Fransa)-Volero Zürih (İsviçre)

Agel Prostejov (Çek Cumhuriyeti)-Eczacıbaşı VitrA

Azeryol Bakü (Azerbaycan)-Unendo Yamamay Busto Arsizio (İtalya)

Nordmeccanica Piacenza (İtalya)-Dinamo Moskova (Rusya)

Playoff 6 etabı maç tarihleri ve eşleşmeler:

Birinci maç (-/+ 1 gün): 4 Mart | İkinci maç (-/+ 1 gün): 11 Mart

Dinamo Kazan - Vakıfbank ile Dresdner SC - Fenerbahçe eşleşmelerinin galipleri

RC Cannes - Volero Zürih ile Agel Prostejov - Eczacıbaşı VitrA eşleşmelerinin galipleri

Azeryol Bakü - Unendo Yamamay Busto Arsizio ile Nordmeccanica Piacenza - Dinamo Moskova eşleşmelerinin galipleri  

Dörtlü Final Maçları:

Ev sahibi Chemik Police ve playoff 6’da galip gelen üç takım, 4-5 Nisan’da Polonya’da yapılacak dörtlü finalde mücadele edecek.

Haberi Paylaş

Son Haberler

Hoş geldin Kathryn Plummer!

10 Mayıs 2024

Eczacıbaşı Dynavit, 2024-2025 Sezonu kadrosuna son İtalya Ligi ve CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu Amerikalı smaçör Kathryn Plummer’ı kattı.

'BALADIN' belgeseli yayında

10 Mayıs 2024

Altyapımızdan yetiştirdiğimiz ve 2015 - 2016 Sezonunda A takıma yükselen milli sporcumuz Hande Baladın'ın, kariyerini merkeze alan “Baladın” belgeselini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Eczacıbaşı Spor Kulübü Ürünleri Tümünü Gör

Dynavit