TR EN

Eczacıbaşı VitrA sezonu açtı

22 Ekim 2014

Eczacıbaşı Spor Kulübü, 2014-2015 sezonunu, Eczacıbaşı Spor Salonu’nda düzenlenen basın toplantısıyla açtı.

Eczacıbaşı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı ile Yönetim Kurulu Üyeleri, A Takım oyuncuları ve teknik kadronun katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında, yeni oyuncular ve sezon hedefleriyle ilgili bilgi verildi.

Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı'nın, İtalyan Antrenör Giovanni CAPRARA yönetimindeki kadrosunu; Kaptan Esra Gümüş Kırıcı, Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Neslihan Demir Güler, Maja Poljak, Büşra Cansu, Asuman Karakoyun, Şeyma Ercan, yeni transferler; Alman Milli Takımı orta oyuncusu Christiane Fürst, ABD Milli Takımı smaçörü Jordan Quinn Larson-Burbach, Dominik Milli Takımı smaçörü Bethania De La Cruz de Pena, pasör Nilay Özdemir ile geçici bonservisle geçen sezon birinci lig takımlarında oynayan Eczacıbaşı Spor Kulübü sporcularından; Gözde Yılmaz, Ceylan Arısan, Dilara Bağcı, Cansu Çetin, şu anda Türkiye Voleybol Federasyonu Spor Lisesi Takımı'nda oynayan Selmin Karahan ve altyapı takımından Janset Cemre Erkul oluşturuyor.

Toplantıda konuşan Eczacıbaşı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, “Yeni sezona yeni bir antrenörle başladık. Kariyeri başarılarla dolu, çok deneyimli bir antrenör olan Giovanni Caprara’nın takıma katkısının büyük olacağına inanıyorum. Avrupa Şampiyonlar Ligi, Türkiye Ligi ve Süper Kupa olmak üzere üç ayrı kulvarda yoğun bir maç trafiği bizleri bekliyor. Zor bir sezon olacak, ancak iyi kadrolara sahip takımların maçları zorlu olduğu kadar, heyecanlı ve çok çekişmeli geçecektir. Yeni sezon hepimize hayırlı olsun. Keyifli ve başarılı bir sezon olmasını diliyorum” dedi.

Geniş ve iyi bir kadroya sahip olduklarını ve yeni sezon için önemli transferler yaptıklarını belirten Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı Menajeri Nalan Ural “Alman Milli Takımı orta oyuncusu Christiane Fürst, ABD Milli Takımı smaçörü Jordan Quinn Larson-Burbach, Dominik Milli Takımı smaçörü Bethania De La Cruz De Pena Ecacıbaşı VitrA’nın yeni yabancı oyuncularımız. Türk sporcu olarak yalnız pasör Nilay Özdemir’i transfer ettik. Kulübümüz sporcularından ve geçici bonservis ile geçen sezon birinci lig takımlarında oynayan; Gözde Yılmaz, Ceylan Arısan, Dilara Bağcı, Cansu Çetin lig boyunca büyük deneyim kazanarak, tekrar yuvalarına döndü. Şu anda Türkiye Voleybol Federasyonu Spor Lisesi Takımı'nda oynayan Selmin Karahan ve altyapı takımımızdan Janset Cemre Erkul da kadromuzda yer alacak diğer Türk oyuncularımız” dedi.

Ural, DenizBank Avrupa Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda, Omichka OMSK Region Rusya, Impel Wroclaw Polonya, Volero Zürich İsviçre takımlarıyla karşılaşacaklarını ve bir üst tura en iyi avantajı elde ederek çıkmak istediklerini belirtti.

Eczacıbaşı VitrA Takımı Antrenörü Giovanni Caprara ise, “Yeni bir ülkede, deneyimli ve iyi oyunculara sahip yeni bir takımla çalışacağım. Bir çok alanda öncü ve yaklaşık 50 yıldır istikrarlı bir şekilde spora kesintisiz hizmet etmesiyle yalnız Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en büyük Kulüpleri’nden olan Eczacıbaşı’nda olmanın heyecanını duyuyorum. Sezon başında çok fazla şey söyleyebilirim ancak benim için de takımım için de yeni bir dönem. Bu nedenle Takım olarak yeni bir sezon heyecanı, hırsı ve azmini sezon sonuna kadar koruyup, her gün daha iyi olmak için çalışarak, hedeflerimize ulaşmak için mücadele edeceğiz” dedi.

Eczacıbaşı VitrA Kaptanı Esra Gümüş Kırıcı ise; “Takım olarak yeni sezona hazırlanmaya devam ediyoruz. Türkiye Ligi’ndeki ilk resmi maçımızı; 25 Ekim’de, Bursa’da, Nilüfer Belediyesi ile, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde ise Omichka OMSK Region Rusya ile 12 Kasım’da yapacağız” dedi. Türkiye’de ve Avrupa’da güçlü rakipleri olduğunu, uzun soluklu, yoğun bir dönem olacağını belirten Kırıcı, başarılı, güzel bir sezon olmasını diledi.
Sezon açılışı; Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haberi Paylaş

Son Haberler

Pasörümüz Naz'la devam ediyoruz

08 Mayıs 2024

2024 – 2025 Sezonu kadrosunu yapılandırmaya devam eden Eczacıbaşı Dynavit, altyapısından yetiştirdiği ve 2004-2009 sezonları arasında ve geçtiğimiz sezon formasını giydiği tecrübeli pasörü Naz Aydemir Akyol’la yeni sezonda da yoluna devam ediyor.

Ferhat Akbaş’la devam ediyoruz

07 Mayıs 2024

Eczacıbaşı Dynavit, 2021-2022 sezonundan bu yana başantrenörlük görevini üstlenen Ferhat Akbaş’la, 3 yıl daha devam edeceğini duyurdu.

Eczacıbaşı Spor Kulübü Ürünleri Tümünü Gör

Dynavit