TR EN

Antrenörümüz Marco Motta’dan açıklamalar

04 Ocak 2018

Eczacıbaşı VitrA’nın tecrübeli antrenörü Marco Aurelio Motta, Hürriyet gazetesinden Süleyman Arat’a verdiği röportajda kulübümüzle ilgili açıklamalarda bulundu.

Altyapılara verilen önemden bahseden Brezilyalı teknik adam, “Geleceğe Smaç” projesi kapsamında İstanbul’da Etiler, Dragos, Koşuyolu ve Ayazağa, İzmir’de Çiğli, Bornova ve Gaziemir, Antalya, Bodrum ve Çorlu’da toplam iki bin kişilik alt yapı ordusuna sahip olduklarını belirterek, “Alttan gelen oyuncular arasında, gelecekte bir takım kurabilecek kadar yetenekli oyuncular var. İyi çalıştırılıp tecrübe kazandırılırsa dünya çapında bir takım oluşturulabilir. Hedefimiz 3-4 yıllık bir planla Eczacıbaşı’nın yakın geleceğini kurmak. Öte yandan, burası bir voleybol fabrikası gibi. Halen Sultanlar Ligi’nde forma giyen 26 oyuncu, 1. Lig’de 20 oyuncu, 2. Lig’de 3 oyuncu ilk alt yapılarına Eczacıbaşı’nda başlamıştır” dedi.

Vestel Venus Sultanlar Ligi’nin ikinci yarısıyla ilgili görüşlerini de belirten Motta, “Takımın yarısını değiştirdik, yaş ortalamasını 3,5 yaş düşürüp 25 yaş ortalaması civarına çektik. ‘Genç bir takım kurduk, zamana ihtiyacımız var’ gibi cümleler hiç kurmadan, savaşçı, yarışmacı bir ekip yarattık. Kulübün harcadığı para yüzde 30 azaldı ama performansı yükseldi. İlk yarıyı lider bitirdik. Biz bu ligin favorisi değiliz ama sonuna kadar vazgeçmeden savaşarak şampiyonluğun peşinde olacak bir takımı inşa etmeye çalışıyoruz. Ben bu takıma aşığım. Şampiyonluktan önce Eczacıbaşı Spor Kulübü ve Türk voleyboluna oyuncu yetiştirmeyi istiyoruz. Bununla birlikte şampiyonluk da gelirse elbette çok mutlu oluruz” diye konuştu.

Haberi Paylaş

Son Haberler

Dana Rettke Eczacıbaşı Dynavit’te

16 Mayıs 2024

Eczacıbaşı Dynavit, 2024-2025 Sezonu kadrosuna Amerika Milli Takımı orta oyuncusu Dana Rettke’yi kattı.

Yıldız Kızlar Kızlar Türkiye Şampiyonası başlıyor

14 Mayıs 2024

Eczacıbaşı Yıldız Kız Takımımız, 15-17 Mayıs tarihinde Kocaeli'nde düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda sahne alıyor.

Eczacıbaşı Spor Kulübü Ürünleri Tümünü Gör

Dynavit